ANDRIJA RUDIĆ (SDP) SAM SEBI POVEĆAO STAVKU ZA REPREZENTACIJU UČINIVŠI JU VEĆOM NEGO U IJEDNOG NJEGOVOG PRETHODNIKA!

Na posljednjem Gradskom vijeću garda Kutine, gradonačelnik Andrija Rudić ponovo je pokazao svoje pravo lice i naličje, jedne propale i neuspješne politike devastacije Kutine! Naime iz III izmjena i dopuna proračuna Grada Kutine za 2016. godinu vidljivo je da se povećavaju sredstva na stavkama koje izravno predstvaljaju trošenje gradskog novca od strane samog gradonačelnika, Andrije Rudića osobno!

Tako je stavka za REPREZENTACIJU, povećana sa 150 na 200 tisuća kuna, prisjetimo se, u mandatu prethodnog gradonačelnika Davora Žmegača, ta stavka je iznosila maksimalno 130 tisuća kuna!

Ništa drugačiji slučaj nije ni onaj vezan uz stavke na kojima su troškovi vezani uz priredbe, gdje je vidljivo povećanje stavke s 247 na 325 tisuća kuna što se odnosi uglavnom na troškove raznih manifestacija!

Ukupno je potrošnja na priredbe, ručkove i razna putovanja uvećana je za cca 250 tisuća kuna!!!

 

S druge strane valja primijetiti kako Andrija Rudić, nije prihvatio pozitivne i socijalne amadmane HDZ-a i HSLS-a, dok je prihvatio iste takozvane „nezavisne liste“ dr. Borića, čime se da naslutiti politička trgovina poput one koje smo od te liste mogli vidjeti još početkom mandata, kada je uvijet prihvaćanja proračuna bio dogovor i ispunjenje želja nezavisnih vijećnika! Kao što je do sada bila praksa, te populističke amandmane „nezavisnih“ vladajućih  vijećnika gradonačelnik tijekom 2017. Godine neće realizirati i u rebalansu proračuna maknuti.

 

Sam gradonačelnik , Andrija Rudić tijekom prethodnog perioda učinio je potez koji se graniči sa Zakonom, te potrošio iz sredstava reprezentacije gotovo 50 tisuća kuna više od odobrenog odlukom G.V.-a!

 

Na sjednici se moglo primijetiti osim uobičajene gradonačelnikove nervoze i silnih pokušaja manipulacijom tijeka sjednice i samim Vijećem i dalje odbijanje priznanja katastrofalnog poraza na nedavno završenim izborima za VMO-e, gdje je upravo SDP, gradonačelnika Rudića, potučen do nogu!

 

HDZ , je i u procesu rasprave o proračunu za 2017. godinu ukazao na mnoge nejasnoće i loše detalje, ukazao na socijalnu neosjetljivost, neodrživost takvog proračuna, no gradonačelnik i njegovi poslušnici, mahom politički uhljebi i dizači ruku podržali su  ovaj proračun, nadajući se koristi od toga! Naravno, vijećnici SDP-a i njihovi poslušnici nisu se uključili u raspravu, vjerojatno im je sve jasno!

 

Budući saziv gradske vlasti u kojemu nakon svibnja 2017. neće biti ni Andrije Rudića, ni većeg dijela njegovog SDP-a, sigurno će tražiti i pravnu i političku odgovornost za odluke koje je donosilo vijeće u ovom mandatu, a na štetu građana Kutine, poput rastrošnosti u stavci – reprezentacija, koju je gradonačelnik Rudić nesuvislo pravdao pričom o pomoći Crkvi, društvenim organizacijama i pojedincima!

Jedna misao o “ANDRIJA RUDIĆ (SDP) SAM SEBI POVEĆAO STAVKU ZA REPREZENTACIJU UČINIVŠI JU VEĆOM NEGO U IJEDNOG NJEGOVOG PRETHODNIKA!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *