FELJTON 3 – LAŽI I PREVARE KUTINSKE VLASTI: RODILIŠTE U KUTINI

Vjerojatno i najpodmuklija prevara SDP-a i gradonačelnika Kutine, Andrije Rudića (SDP), te tadašnje njegove političke mentorice bivše županice Marine Lovrić Merzel, jest predizborna bajka o otvaranju rodilišta u Kutini, koja je porezne obveznike stajala više od dva milijuna kuna!

Petog ožujka 2013, godine uoči predizborne kampanje za lokalne izbore, čak i pro SDP-ov portal INDEX o kutinskoj priči o rodilištu piše između ostalog sljedeće:

RODILIŠTE u Kutini, koje je već adaptirano u Domu zdravlja Kutina i treba se ove godine otvoriti, napravljeno je isključivo na ruku Sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, kojoj je rodilište poslužilo kao predizborno obećanje.

Iako je za rodilište, prema izjavi Ministarstva zdravlja, bilo potrebno Ministarstvu dostaviti mišljenje Hrvatske liječničke komore (HLK) i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje(HZZO), županica je potpuno zaobišla HZZO.“ (INDEX.HR)

Nakon što joj je HLK dostavila negativno mišljenje u kojem su istaknuli da opravdanosti za otvaranje rodilišta vrijednog gotovo pet milijuna kuna nema, kako u stručnom tako i ekonomskom smislu, sisačko-moslavačka županica i Linićeva kuma potom nije niti zatražila mišljenje HZZO-a.“

2, 6 milijuna kuna utrošeno je u unaprijed propalu priču i predizborni trik, kojim bi se današnji gradonačelnik Kutine, zamjenik Marine Lovrić, Andrija Rudić (SDP), doveo na vlast u Kutini! Naravno nakon dolaska na čelo grada, Rudić je brzo zaboravio priču o rodilištu, kao i njegova mentorica, zaokupljena silnim optužbama za kriminal, a koja je kasnije završila i u Remetincu , te je smijenjena! Rudić međutim nije mogao izbjeći pitanja građana o tom njegovom i županičinom obećanju, pa je smislio priču u kojoj je optužio novog HDZ-ovog župana Žinića za propast njegovog politički osmišljenog u kuhinji Marine Lovrić Merzel, predizbornog trika!

Međutim, ta priča nije uspjela. Tim više , jer je Rudić prestao financirati dodatni tim hitne pomoći, što su činili njegovi prethodnici, pa je osim varanja građana s pričom o rodilištu, te bacanjem „u vjetar“ 2,6 milijuna javnog novca, još dodatno smanjio zdravstveni standard Kutinčana!

Rudiću nikada nije stalo ni do grada ni do građana, njemu je bio bitan samo osobni interes, pa se takvo politički licemjerno ponašanje, moglo i očekivati od njega, kažu mnogi građani, koji su Rudića poznavali vrlo dobro i iz ranijih vremena!

Tijekom predizborne kampanje SDP-a 2013 i Kukuriku kolacije, ljevičarski SDP-ov i HNS-ov portal Kutina In. Koji uređuje član kutinskog HNS-a, piše između ostalog sljedeće:

„….Marina Lovrić Merzel podsjetila je na veliki broj obećanih i izvršenih projekata, ali i napomenula da se radi i dalje. Najavila je otvaranje internog odjela u Bolnici Popovača, ali i vraćanje rodilišta u Moslavinu, u Kutinu. Moslavina i Kutinčani zaslužuju mjesto rođenja i Kukuriku koalicija zalagat će se da se rodilište vrati u Moslavinu, u Kutinu.“….

Posve je jasno kako se radi o namjerni da se prevare građani i birači, te u Kutinu instalira Andrija Rudić, produžena ruka Marine Lovrić i njenih savjetnika i suradnika, pa se koristilo svim sredstvima. Najgore od toga bilo je lažno obećanje o otvaranju rodilišta, za što je čak utrošen i spomenuti iznos od 2,6 milijuna kuna!

Koliko je kriminalna bila laž i urota SDP-ove županice i njenog zamjenika, sadašnjeg kutinskog gradonačelnika Andrije Rudića, govori i naslov teksta na portalu Udruge hrvatskih bolničkih lječnika iz tog vremena gdje stoji:

„….Predizborno obećanje Sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel Županiju će stajati oko pet milijuna kuna. Riječ je o rodilištu u Domu zdravlja Kutina koje se adaptiralo unatoč protivljenju Povjerenstva Hrvatske liječničke komore (HLK) Sisačko-moslavačke županije (SMŽ) koje je donijelo zaključak da opravdanosti za otvaranje navedenog rodilišta nema, kako u stručnom tako i ekonomskom smislu….“

Posve je jasno kako je priča o rodilištu u Kutini jedna osmišljena, nemoralna i skupa prevara SDP-a, u kojoj je tijekom cijele predizborne kampanje sudjelovao današnji gradonačelnik Kutine, Andrija Rudić(SDP), čovjek, koji bez imalo morala, ne bira sredstva kako bi postigao svoje osobne ciljeve i zadovoljio svoju glad za moći i životom na državnim jaslama !

Glavno predizborno obećanje Gradonačelnika i njegovih zamjenika bilo je rodilište u Kutini, a kada su osvojili vlast, isti tren zaboravili su na rodilište i posvetili se putovanjima i feštama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *