FELJTON: LAŽI I PREVARE KUTINSKE VLASTI: PREVARA DRUGA- ECOGARDEN

Nakon priče o naplati parkinga, vrijeme je i za sljedeću veliku prevaru, koja bi se mogla čak nazvati i komičnom,. Naime netom po zauzimanju vlasti u Kutini, gradonačelnik Andrija Rudić i njegovo krilo SDP-a i HNS-a, (Petravić i Marić) kreće s jednom od najbizarnijih neuspješnih prevara u povijesti Kutine. Gradsko vijeće kao institucija koristi se punih godinu dana, za pokušaj da se javnosti proturi priča o nevjerojatnoj investiciji u Kutini, za koju je potrebno izglasovati ustupanje gradskog zemljišta komunalnog poduzeća Eko Moslavina!

Naravno radi se o famoznom „Ecogradenu“! Mjesecima je trajala trakavica u kojoj je SDP-ov gradonačelnik očajnički, služeći se svim raspoloživim sredstvima, skupa sa tadašnjim stranačkim kolegom i predsjednikom G.V. Kutina, (tada je to bio Nikola Domitrović) tražio konsenzus u izglasavanju određenih stavki za početak investicije koja bi u grad donijela čak 125 novih radnih mjesta!

Priča je bila , točno onako kako je prezentirana od tadašnjeg SDP-ovog predsjednika G.V., ravna jeftinom trileru: naime u Kutinu će tvrtka Ecogarden, dovesti uz pomoć financijera iz Srbije, investiciju  i proizvodnju povrća, najviše paradajza i paprike na zemljištu pored deponije komunalnog otpada u bilizi autoceste, a gdje će se graditi i spalionica otpada koja će energijom snabdijevati plastenike, koje će svoju enormnu količinu proizvoda, plasirati na Rusko tržište????

Da! Točno tako je prezentirana višemjesečna bajka i čista izmišljotina o investiciji, koja je trebala biti pokriće, za nečiju osobnu zaradu i probitak! Nakon nekoliko mjeseci čak i laičkim pregledom web-a, svakome je postalo jasno da tu nešto „smrdi“!  Naime investitor, dakle Ecograden, bila je tvrtka koja ima jednu zaposlenu osobu, vlasnika, koji se zbog prevare traži u susjednoj BiH, te je ondje nepoželjna osoba, s druge pak strane, financijer projekta iz Srbije, umješan je u čitav niz sumnjivih radnji, uključujući slično preuzimanje javnog zemljišta u Pančevu, gdje je godinama trajala trakavica oko povratka zemljišta, a na koncu se u cijelu priču uplela i tamošnja država Srbija!!!???

Andrija Rudić , čak je i navodno putovao u Srbiju i boravio na području Pančeva, no do danas nije otkriveno s čijim novcem, o čiji trošak i zašto! Također je ostalo nepoznato koliko je novca utrošeno na razne projekte i pripreme građevinskog zemljišta, kao i kolika je šteta nanesena dodjelom državnog zemljišta firmi koja nije to zemljište iskoristila. Čiji su tu sve interesi bili trebale bi istražiti institucije države.

Cijela je priča o nevjerojatnom ulaganju i investiciji propala, jer tvrtka Ecogarden, ne da nije samo bila u stanju, već je odbila dati čak i bankovna jamstva za preuzimanje vrijednog zemljišta tvrtke Eko Moslavina u najam, poradi otvaranja nevjerojatnog projekta!

Slučaj iz svemira zaudara na protuzakonite rabote aktualne vlasti i gradonačelnika, a afere, proistekla iz cijele priče, čak je bila tema državnih medija. No kako to biva, Andrija Rudić ni dan- danas nije odgovorio javno na mnogobrojna pitanja vezana uz tu cijelu priču, točnije farsu u koju je upleo kompletno Gradsko vijeće!

Umjesto otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanja, Rudić i SDP, nastavili su nakon instalacije svog direktora u Eko Moslavinu sa zapošljavanjima svojih političkih kadrova i rodbine u tom poduzeću na trošak građana, a cijeli proces traje i danas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *