Jurčić: Milanović treba dati ostavku

Kada su vidjeli da u prvih šest mjeseci nisu uspjeli u rješavanju problema, vladajući su trebali dati priliku drugima, a ne da sada svi budemo taoci jedne nesposobne Vlade, mišljenja je Ljubo Jurčić.

Zoran Milanović trebao bi dati ostavku budući da ova država ne pripada njegovoj nesposobnoj Vladi nego hrvatskom narodu, izjavio je dr. Ljubo Jurčić u intevjuu za tjednik Hrvatski list gdje se dotaknuo i drugih političkih pitanja.
‘Vladajući su dolaskom na vlast odmah trebali rješavati probleme koji su poznati zadnjih 20 godina, a kada su vidjeli da u prvih šest mjeseci nisu u tome uspjeli’, upozorava, trebali su dati priliku drugima.

Jurčić je komentirao i snižavanje rejtinga od strane agencije Standard&Poor’s čime je zemlju službeno stavila u kategoriju financijskog smeća.
– Vlada je početkom godine najavom rezova, smanjivanjem proračunam i otpupuštanjem provodila politiku MMF-a dobivajući tako preko rejting agencija ‘malo vjetra u leđa’, iako nezasluženo. Ovim MMF šalje upozorenje Vladi da ne provodi njezinu politiku – kaže Jurčić i dodaje kako se radi više o političkoj poruci koja ima svoje posljedice.
Po pravilima struke nismo smeće nego najniža stuba s negavtivnim trendom, zaključuje.

Izjavu dr. Davora Pavune o tome da se Hrvatska treba još zadužiti i svoj dug ne treba vratiti jer to ionako nitko ne radi, uvažava, ali ima drugačije mišljenje. Ono se poglavito odnosi na potrebu financiranja vlastitim novcem i promjene sustava.

– Trebamo prijeći na financiranje kunama, jer onda sami sebi određujemo tečaj, troškove, količinu novca, vraćanje dugova i ne bismo nikada sami sebe blokirali. Sada se mora nastaviti posebna politika da 30 posto vanjskog duga zamijenimo s unutarnjim i tu ćemo stvoriti mogućnost te dobiti na vremenu – mišljenja.

Brojka nezaposlenih koja je premašila 350.00, po Jurčićevom mišljenju sve će više i rasti, i preko 400.00 do iduće godine. Upozorava kako treba obratiti i pozornost na pad broj zaposlenih koji hrane sve stanovništvo. Brojku od četiri milijuna i 200 tisuća ljudi, sada hrani 1.4 milijuna stanovnka umjesto nekada 1.7 milijuna, a sve manji broj ljudi koji rade postaje egzistencijalni problem.
Porazni rezultati nastavit će se ulaskom u EU, smatra Jurčić, jer imamo sasvim drugačiju strukturu i procese.

text i foto preuzeto sa dnevno.hr

2 misli o “Jurčić: Milanović treba dati ostavku”

 1. Zašto je Milanović najbolji premijer u zadnjih šest mjeseci, NOVA ? Pa drugog nismo niti imali u zadnjih šest mjeseci, NAŽALOST.

  Milanović je najbolji jer je ;

  -povećao PDV
  -povećao cijenu struje i plina (HEP i PLINACRO)
  -povećao PDV za kruh i mlijeko
  -smanjio PDV za dijamante, bunde i jahte
  -povećao broj nezaposlenih u Hrvatskoj za 42 000 u 2012 godini
  -zadužio Hrvatsku za milijardu EUR-a (Linić digao kredit)
  -dalje nema smisla nabrajati uspjehe ove vlade

  Naravno ODGOVOR je – HDZ-ovci su sve pokrali.

  Pošto sada HDZ ne može krasti, onda po logici stvari ostaje ta godišnja suma ukradenih novaca, po njihovim izjavama, cca 20 milijardi kuna godišnje.
  Ne znam kuda ćemo sa tim silnim novcima koji su ostali neukrađeni kada je HDZ izgubio izbore.
  Hajde da svi malo počnemo RAČUNATI koliko sada imamo ušteđenih kuna kada HDZ nije na vlasti ?
  Meni je sada već bolje jer ne moram čekati još godinu ili dvije pa da mi bude bolje. BRAVO Milanoviću što si mi omogućio bolji život !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *