KADA ĆE SE ZAVRŠITI REKONSTRUKCIJA SISAČKE ULICE?

Sisačka ulica , jedini vidljivi infrastrukturni projekt današnje gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Andrijom Rudićem (SDP), ujedno je i postao politička trakavica, pogotovo kada znamo da je projekt za Sisačku ulicu izradila, kako oni kažu bivša vlast.
Radovi na nekih cca. 1200 metara rekonstrukcije kolnika, izgradnje pješačkih i biciklističkih staza, javne rasvjete , te oborinske kanalizacije traju već godinu dana. Datumi završetka radova koje je najavljivao Andrija Rudić, bili su prvo početak travnja ove godine, zatim početak lipnja, ali kraj se ne nazire.

Radovi su krenuli, pa onda stali, pa ponovo krenuli, toliki broj puta da se danas teško prisjetiti točno koliko! Isto tako mijenjali su se (pod)izvođači radova.
Dio kolnika koji je asfaltiran, morati će se , kako stvari stoje popravljati, a to je najavio sam A.Rudić, na zadnjoj neuspjeloj sjednici Gradskoga vijeća. Koliko će to sve koštati građane Kutine krije se kao zmija noge. Gradsko vijeće grada Kutine je 10.07.2014. dalo suglasnost na ugovor sa Hrvatskim vodama gdje je definirano financiranje: udio grada od 1.370.000,00 kn (bez PDV), a ukupna vrijednost investicije je 5.512.768,49 kuna. Izvođač radova tvrtka Pedom Asfalti d.o.o. uvedena je u posao 16.05.2015. i rok izvođenja radova bio je 8 mjeseci (kraj siječnja 2015.).

Untitled-2

Radovi će trajati duplo duže, znači 16 mjeseci, i mi se pitamo dali će izvođač radova platiti penale i dali će Gradu Kutini umanjiti financijski udio?
Pretpostavljamo da će se izmisliti nepredviđeni dodatni radovi, koje je gradonačelnik tiho najavio, cijeli projekt će biti skuplji a time i financijsko opterećenje grada Kutine!

Što se zapravo događa s projektom Sisačke ulice, I zašto se toliko oteže?
Vrlo jednostavno, radi se o namjernom otezanju i rastezanju na štetu svih koji prometuju prema autocesti, iz čisto političkih razloga. SDP čeka da Vlada konačno obznani datum izbora, a onda će se radovi nastaviti, a vrpca presjeći u predizborne svrhe najvjerojatnije na jesen ove godine.
Budući kako bivši zamjenik bivše županice Lovrić-Merzel, A.Rudić (SDP) nema što pokazati, niti otvoriti za potrebe skorašnjih parlamentarnih izbora, preostaje jedino Sisačka ulica. Ovaj scenarij je i više nego realan! Vjerojatno smo osuđeni još koji mjesec čekati u koloni na putu prema autocesti i gledati kako se pored građevinskog stroja muvaju dva do tri radnika i zajedno s nama putnicima čekaju slobodan predizborni termin premijera.
No do toga vremena nije preostalo još previše vremena, pa ćemo biti svjedoci je li naše predviđanje točno!

SISAČKA ULICA OTVORITI ĆE SE EVENTUALNO TEK NA JESEN U PREDIZBORNE SVRHE!??

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *