KAKO DIŠE OKOLICA KUTINE? SVE VIŠE RAZOČARANJA U GRADSKE VLASTI!

Nedavno smo obišli nekoliko naših prigradskih naselja, jednostavno , da se uvjerimo kako to napreduje periferija i što to radi kutinska vlast i Andrija Rudić (SDP)! I gledajte čuda, u većini slučajeva dočekale su nas sasvim drugačije priče od onih koje slušamo od vladajućih!

Nešto malo asfaltiranja , uglavnom po naseljima gdje SDP ima birače, pa do privatnih kleti i OPG-a.. i tako. Mnogobrojni gradski objekti i zemljišta propadaju i zarasli su u korov. Društveni život se sveo na ono što ponegdje sami mještani organiziraju vlastitim sredstvima!

SLIKA

Ruinirane prometnice, polovično izgrađena infrastruktura, kao da su sela i zaseoci ostavljeni na milost zubu vremena i mještanima. Kažu nam ljudi; kakve mi imamo koristi od koncerata i fešta na gradskome trgu? Od obećanja i laži? Gradonačelnik dolazi na “zborove građana” sa svojim pročelnicama i pročelnicima i prezentira nam nekakve velike uspjehe, a naši su odvodni kanali začepljeni, muče nas suša, poplave, prokišnjavanje krovova na domovima..svakodnevne muke i problemi..za to SDP i ova vlast nemaju sluha!
Hrvatske šume nam devastiraju okoliš, šumske puteve..nitko ne reagira, nitko nije stao u našu obranu , dodaju mještani jednog sjevernog naselja!

Jedino što od grada vidimo jest računi za komunalnu naknadu, porez..prirez…i našminkane gradske službenike na televiziji, ili gradskom portalu, nekada smo znali vidjeti i bager i radove i popravke češćeiI više nego sada…

Mladi nam odlaze…sela se zapuštaju, ostajemo mi stariji, neki imaju sreću pa rade, neki su u mirovini! I to je prava slika stanja zadnje dvije godine! Nema događaja..ponegdje ih više nema ni tko organizirati, kada čitamo lokalne vijesti imamo osjećaj da Andrija Rudić i njegovi prijatelji žive u nekome drugome gradu i nekoj drugoj državi! Neka prebroje koliko se kuća i imanja prodaje, koliko je zemlje zapušteno, a pričali su o pomoći poljoprivredi i ravnomjernom razvoju!

Svatko može pričati svašta.. no mnogi imaju dojam kako osim praznih riječi iza današnje vlasti ne stoji ništa više, osobni interesi, te potezi koji izazivaju sve dublje društvene podjele. Sve je zamrlo, osjeća se silna apatija i nezadovoljstvo, u ljudima se nakuplja bijes i razočaranje, nema nikakvog novog vjetra u leđa, niti pozitivnih promjena, kažu.. razočarani su i neki koji su žarko navijali na prošlim izborima za današnju gradsku vlast..i oni su zaboravljeni!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *