Kutina- održan Gospodarski forum Kutina 2020

U subotu 11.2. 2017. godine  održan je prvi u nizu gospodarskih foruma KUTINA 2020. Cilj gospodarskog foruma je povezati lokalnu samoupravu sa sudionicima gospodarstva kutinskog kraja. Na održanom forumu kandidat za gradonačelnika Kutine, Zlatko Babić, okupio je predstavnike najvećih tvrtki kutinskog kraja, a kako bi u razgovoru s njima dobio daljnje smjernice s ciljem razvoja gospodarstva. Gospodarski forum održan je pod egidom: „Utjecaj lokalne samouprave na razvoj gospodarstva“.

  • Suradnja poduzetnika i lokalne samouprave iznimno je važna. I ovaj forum je pokazao da gospodarstvenici žele u lokalnoj samoupravi pronaći partnera koji će im biti kvalitetna podrška u njihovom daljnjem razvoju – kazao je Zlatko Babić te nastavio kako će u narednom razdoblju okupiti i predstavnike srednjih i malih poduzetnika kao i predstavnike obrtnika.

Predstavnici gospodarstva podržali su inicijativu, te su napomenuli kako nažalost ovakva druženja do sada nisu bili praksa.

Trenutna gradska vlast u potpunosti je zanemarila gospodarstvo kutinskog kraja a gospodarstvo grada Kutine u protekle je četiri godine doživjelo značajan pad aktivnosti. Kapitalne investicije su gotovo u potpunosti nestale.

  • Želja mi je od samog početka predstaviti način na koji mislimo voditi grad od svibnja ove godine. Želim voditi grad u suradnji i razgovoru sa svim stanovnicima ovog kraja. Želim voditi dijalog sa svim skupinama društva. – naglasio je Babić: – Želimo pokazati da je gospodarstvo važna poluga razvoja te da će u meni imati čvrstog i konkretnog partnera.

Gradska vlast nije sama sebi svrha već ona mora biti na usluzi svim svojim građanima i poduzetnicima. Zbog toga smo i nazvali ovaj forum: Utjecaj lokalne samouprave na razvoj gospodarstva.

  • Mi ne trebamo našim poduzetnicima objašnjavati kako voditi poslovanje, kako trebaju raditi. Oni to itekako dobro znaju. Na nama je pomoći im da svoj posao razvijaju bez komplicirane administracije. Grad treba prestati biti prepreka. Grad treba pomoći gdje god to može, decentralizacijom, smanjenjem administracije, olakšavanjem i ubrzavanjem upravnih postupaka… Grad treba biti na usluzi svojim građanima i svojim poduzetnicima.

Sadašnja gradska vlast u posljednje četiri godine nije pokrenula niti realizirala niti jednu važniju investiciju. Sadašnja gradska vlast nije ulagala u budućnost, nije ulagala u budućnost svojih građana. Sadašnja vlast jedino je razmišljala o sebi i zadovoljavanju nekih osobnih interesa.

  • Upravo iz tih razloga smatram važnim upoznati gospodarstvenike Kutine s našim programom. Pokazati im da u budućnosti računamo na sve njih. Pokazati im da ne trebaju razmišljati o zatvaranju svojih pogona, zatvaranju tvrtki, odlasku. Grad Kutina ima svijetlu budućnost a oni su dio

Na kraju foruma Zlatko Babić je naglasio da će se, samo kroz programske investicije, u naredne tri godine realizirati više od 500 milijuna kuna investicija kroz brojne projekte.

  • Riječ je o projektima koje ćemo realizirati u suradnji s našim gospodarstvenicima, o projektima koji će tijekom sljedeće tri godine otvoriti više od 150 radnih mjesta, zaposliti brojne obitelji, omogućiti im nesmetan razvoj. Tim projektima promijenit ćemo sliku grada Kutine. Također, ne samo da će investicije dovesti do povećanja broja zaposlenih i otvaranja novih radnih mjesta već će i rezultati tih investicija pozitivno utjecati na gospodarsku bilancu Kutine. Investicijama ćemo osnažiti gospodarstvo te omogućiti daljnji razvoj.
  • 7_Easy-Resize.com8_Easy-Resize.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *