OPG je jedan od najvažnijih temelja gospodarskog razvoja

KUTINA: Jučer je u prepunoj velikoj dvorani Sveučilišta Libertas kandidat za gradonačelnika Kutine, Zlatko Babić, održao tribinu na temu razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Osim domaćina Zlatka Babića na tematskoj tribini razvoj OPG-a sudjelovala je i državna tajnica Ministarstva poljoprivrede Marija Vučković.  Na tribini se okupilo više od 100 predstavnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstvenika.

  • Svjestan sam važnosti razvoja obiteljskih gospodarstava te utjecaja njihovog gospodarskog razvoja na cijeli kutinski kraj. Želja mi s Vama porazgovarati, čuti od Vas s kojim problemima se suočavate te zajedno s Vama pokrenuti promjene u okruženju koje će prije svega Vama, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava omogućiti nesmetaniji i brži razvoj -kazao je Zlatko Babić nastavljajući kako je zbog toga i pozvao predstavnike Ministarstva poljoprivrede da se pridruže tribini kako bi sudionike upoznali sa svim mogućnostima prvenstveno iz područja Eu fondova.
  • Vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na raspolaganju imaju doista brojne mogućnosti razvoja svojeg poslovanja i to prvenstveno koristeći sredstava iz fondova EU, kazala je državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković te pohvalila ideju Zlatka Babića da organizira ovakvu tribinu. – Zlatko Babić je učinio  upravo ono što jedan gradonačelnik treba činiti, brinuti se za svoje gospodarstvenike te im omogućiti da se dodatno informiraju, dobiju odgovore te u konačnici da razviju svoj poslovanje, zaključila je  Marija Vučković.
  • Kutinskom kraju potrebno je jedinstvo. Svi zajedno trebamo učiniti sve potrebno, a kako bismo pokrenuli gospodarsku obnovu Kutine – kazao je Zlatko: Garantiram Vam da će te u meni kao budućem gradonačelniku imati partnera koji neće dijeliti ljude zbog stranačke pripadnosti. Ja ću biti gradonačelnik koji će Vam pomagati u pronalasku odgovora na pitanja i probleme s kojima se susrećete. Ja ću biti Vaš predstavnik prema nacionalnim tijelima, Ministarstvima i svim drugim institucijama. Zajedno ćemo iskoristiti sve mogućnosti koje su pred nama s jednim jedinstvenim ciljem – gospodarskom obnovom kutinskog kraja.

Tijekom tribine brojni vlasnici OPG-ova postavljali su pitanja vezana uz mogućnosti financiranja sredstvima iz EU fondova. Iznijeli su se i problemi, administrativni s kojima se vlasnici susreću prilikom prijave ali su i upozorili na elemente koje u budućnosti treba promijeniti.

  • Procesi prijave za programa Eu fondova ponekad su poprilično komplicirani, kazao je jedan od sudionika. Međutim ono što je za svaku pohvalu i s čim će se složiti svi sudionici je organizacija ovakve tribine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *