PRIOPĆENJE KUTINSKIH KOALICIJSKIH PARTNERA HDZ – HSLS – HSS

Danas su nam koalicijske stranke oporbe, (HDZ, HSLS i HSS) poslali priopćenje u svezi

napuštanja 20. sjednice Gradskog vijeća.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE KUTINSKIH KOALICIJSKIH PARTNERA
                          HDZ – HSLS – HSS

Dok1

Predsjednici koalicijskih stranaka u Gradskom vijeću Grada Kutine
o Zlatko Babić – predsjednik HDZ Kutina
o Davor Kljakić – predsjednik HSLS Kutina
o Željko Lenart – predsjednik HSS Kutina
povodom prekida održavanja 20. sjednice Gradskog vijeća dostavljaju slijedeće priopćenje za javnost:
Zbog iznošenja niza neistina o razlozima napuštanja posljednje sjednice oporbenih vijećnika u Gradskom vijeću Grada Kutine prisiljeni smo dati javnosti istinitu informaciju. Priopćenje od gradonačelnika Andrije Rudića (SDP) je primjer politikantstva i namjerno iskrivljavanje činjenica.
Na posljednjoj sjednici gradonačelnik je od samog početka, a to je Aktualni sat, pokazao izražajnu nervozu. Prvenstveno zato što nije imao odgovor na pitanja oporbe u svezi propadanja gospodarstva u Kutini, porasta nezaposlenosti, odlazak mladih na rad u Njemačku, Kanadu…, i istovremeno trošenje novca građana na udruge, manifestacije, putovanja, politička i nepotrebna zapošljavanja… Također u sljedećoj točki Dnevnog reda, Izvješće o radu gradonačelnika, doživjeli smo bahato i cinično ponašanje gradonačelnika Andrije Rudića (SDP). Prilikom izlaganja oporbenih vijećnika bili smo svjedoci podsmjehivanja, čitanja časopisa (novi broj njegovog osobnog pamfleta „Kutina-naš grad“), izvođenju vježbe, ignoriranja i drugih oblika nekulturnog ponašanja.
Oporbeni vijećnici, bez obzira što vijećnici SDP-a i HNS-a ne dolaze na sjednice, zbog čega je npr. 18. sjednica odgođena tri sata prije početka, sudjeluju aktivno u radu Gradskog vijeća. U Gradskom vijeću Grada Kutine gradonačelnik Andrija Rudić (SDP) ima potrebnu većinu (12 vijećnika koalicije pozicije), za kvorum je potrebno 11 vijećnika, ali ima problem što nakon ukidanja naknade vijećnicima većina vijećnika SDP-a ne dolazi na sjednice. Na nastavak 20. sjednice Gradskog vijeća nije došao niti jedan vijećnik SDP-a što ukazuje na vjerojatni raskol unutar kutinskog SDP-a.

Politikantstvo na štetu grada odvija se u redovima SDP-a i HNS-a, a želi se krivica prebaciti oporbi. Predsjednik SDP-a Nikola Domitrović glasovao je protiv dizanja kredita za izgradnju vodovoda i kanalizacije, što znači da je SDP protiv realizacije razvojnih projekta. Oporba podržava sve razvojne projekte, a posebno izgradnju vodovoda i kanalizacije koju je pripremila i započela u svome prošlom mandatu kada je obnašala vlast u Kutini.
Vijećnici stranaka HDZ, HSLS i HSS traže od gradonačelnika Andrije Rudić (SDP) da na sjednicama Gradskog vijeća da doprinos međusobnom uvažavanju svih prisutnih, da se prema oporbenim vijećnicima ne odnosi bahato i s podsmjehom, te da se prije svega kulturno ponaša.

Zlatko Babić – predsjednik HDZ Kutina
Davor Kljakić – predsjednik HSLS Kutina
Željko Lenart – predsjednik HSS Kutina

Kutina,07.07.2015.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *