SIMORA-Za razvoj djelatnosti mladim poljoprivrednicima bespovratno do 50 tisuća eura

Podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima” jedan je od projekata koje u svrhu informiranja poljoprivrednika provodi Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA.


Već ranije su predstavljene Mjere 4.1 i 4.2 “Program za ruralni razvoj Republike Hrvatske 2014. – 2020.”, za koje je bio zainteresiran veliki broj poljoprivrednih proizvođača.
Mjere 6.1 predstavio je Mario Čelan, direktor agencije, a odnose se na osobe starosti između 18 i 40 godina. Bespovratna sredstva, koje je moguće dobiti za razvoj poljoprivredne djelatnosti, kreću se do 50 tisuća eura.
Da bi to realizirali podnositelji zahtijeva trebaju zadovoljiti kriterije iz raspisanog natječaja, a sredstva utrošena za nabavku domaćih životinja, poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, građenje i opremanje gospodarskih i drugih objekata, odnosno za ostala ulaganja, razvoj poljoprivrede.
Kako je zainteresiranima u Kutini pojasnio Mario Čelan, isplata prve rate je u iznosu od 30 posto odobrene potpore, druge rate u iznosu od 50 posto nakon tri mjeseca te ostatak od punog iznosa poslije provedenih aktivnosti prikazanih u poslovnom planu. Naglašava, potporu agenciji SIMORA osigurala je Sisačko-moslavačka županija za pomoć mladim poljoprivrednicima kod izrade projekata ponuđenih sredstva iz Europskih fondova. Poljoprivrednici tu pomoć dobivaju bez naknade tijekom i po realizaciji plana.
Savjete i pomoć zainteresirani poljoprivrednici mogu zatražiti putem telefona na broj 044/544-204, mob. 092 198 76 76 ili na e-mail simora@simora.hr, kao i osobno u sjedištu Razvojne agencije u Sisku, Rimska 28, I. kat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *