STAMBENO ZBRINJAVANJE BRANITELJA I MULTIFUNKCIONALNA ZGRADA NA NOVOME TRGU

Na posljednjim sjednicama gradskog vijeća mogli su se čuti oporbeni stavovi vezani uz ideju vladajućeg SDP-a i gradonačelnika Andrije Rudića (SDP) o izgradnji multifunkcionalne zgrade na novom gradskom trgu. Najava gradonačelnika Andrije Rudića da će do proljeća 2017. godine izgraditi multifunkcionalnu zgradu na trgu u vrijednosti 35 milijuna kuna prema oporbi (HDZ) je nova obmana građana Kutine na isti način kao što su on i njegova učiteljica, županica Marina Lovrić Merzel prevarili građane Kutine da će dobiti rodilište. U toj zgradi između ostalog trebali bi se nalaziti i stanovi za branitelje.
HDZ i koalicijski partneri (HSLS i HSS) nisu protiv rješavanja stambenog pitanja branitelja i nisu poduzimali ništa suprotno interesu hrvatskih branitelja. Dapače, u vrijeme prošlih saziva gradskih vlasti u kojima je participirao HDZ, HSLS i HSS, kao nositelj izvršne vlasti, zauzimalo se maksimalno za potrebe naših branitelja, ne samo da su izgrađene dvije stambene zgrade u naselju Brunkovac, već je riješen na adekvatan način problem stambenog zbrinjavanja većine branitelja. K tome, počelo se s uređenjem Doma hrvatskih branitelja i slično.

Untitled-2

Ono na što je oporba, odnosno HDZ ukazivao zadnjih mjeseci je i više nego argumentirano. Prvo, zgrada vrijednosti više od 30 milijuna kuna u ovo vrijeme kroz financiranje čak dva ministarstva više je nego naivno očekivati da će se skoro graditi, tako da se radi o još jednoj obmani gradonačelnika A.Rudića! Oporba u Gradskom vijeću Grada Kutine tražila je da se vijećnicima prezentira idejno rješenje multifunkcionalne zgrade i financijska konstrukcija načina realizacije projekta. Gradonačelnik i SDP nakon svakog pitanja oporbe u svezi zgrade plasiraju laži kako je oporba protiv stambenog zbrinjavanja branitelja. Njihov politički populizam podržavaju i tzv. „nezavisni“ vijećnici u gradskom vijeću: Borić i Pranjić

Drugo, zaista je neshvatljivo kako je ideja da se stanovi smjeste u zgradu u samom središtu na novom gradskom trgu, gdje će biti smještene i gradske ustanove, na trgu se odvijaju javne priredbe do kasno u noć i slično! Mišljenje oporbe je bilo i ostalo kako bi trebalo još jednom razmisliti o nastavku gradnje stambenih jedinica za tu namjenu na predviđenom mjestu u naselju Brunkovac, ovaj miran kvart, sa svom potrebnom infrastrukturom, nudi mnogo više komfora, te je mjesto za mirnije i ugodnije stanovanje posebice branitelja i osoba s poteškoćama. Andrija Rudić, neće ni čuti za taj plan, već ima svoj, koji nije ništa do obmanjivanje građana, naime sredstva u spomenutim ministrastvima vezana uz namjenu izgradnje i sufinanciranja zgrade na trgu u Kutini ne postoje, a sumnjamo da će ih biti i sljedeće godine, obzirom na predložene uštede koje dolaze kao izričit zahtjev iz EU!

U redovima HDZ-a i drugih oporbenih stranaka, znatan je broj branitelja, sudionika Domovinskog rata, invalida, tako da HDZ, HSLS i HSS itekako zna koje su potrebe branitelja, osluškuje njihove želje i upoznat je s problemima, jer oni čine i znatan dio članstva tih stranka! O čemu dakle govori Andrija Rudić? O tome kako HDZ i oporba ne žele graditi stanove za branitelje?

Početak zemljanih radova na famoznoj zgradi može se eventualno očekivati tek u izbornoj 2017. godini, a završetak će ova vlast ostaviti drugima, budući na način na koji komunicira s građanima i vodi Kutinu, jamči sve samo ne drugi mandat!
Izjava gradonačelnika Andrije Rudića (SDP) da će multifunkcionalna zgrada biti završena do proljeća 2017. godine je samo još jedna u nizu lažnih obećanja.

3 misli o “STAMBENO ZBRINJAVANJE BRANITELJA I MULTIFUNKCIONALNA ZGRADA NA NOVOME TRGU”

  1. Da bi zgrada bila zavrsena do proljeća 2017, u jesen 2015 bi trebali krenuti ozbiljni zemljani radovi i dovrseni temelji zgrade. To će se možda i dogoditi, kako bi Peđa Fred Matić, prikupio koji glas kod kutinskih branitelja u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore. Nakon toga će izgradnja stati jer SDP (kukuriku) koalicije nema stavku u proračunu RH, za “Zgradu branitelja u Kutini”.
    I ja sam hrvatski branitelj i nemojte mi prodavati maglu gosp. Gradonačelniče Rudiću.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *