SVE ZA NJU!

Zajednica žena Katarina Zrinski kutinskog HDZ-a organizirala je u utorak korisno i potrebno predavanje na temu prevencije raka dojke pod nazivom „ jesmo li bespomoćne“? O ovoj osjetljivoj temi kojoj je cilj preventiva govorile su gđa Ljiljana Vukota, psihologinja i glavna tajnica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Sve za nju i dr. Dinka Nakić, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

SVE za NJU udruga žena oboljelih i liječenih od raka pruža psihosocijalni, informacijski i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka. Udruzi se za pomoć mogu obratiti i članovi obitelji. Temeljni ciljevi Udruge su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.

Tema je izazvala veliko zanimanje među Kutinčankama kojima je predavačica istaknula da na neke od rizičnih čimbenika za nastanak raka mogu same utjecati poput prehrane, tjelesne neaktivnosti i pušenja duhana  te ih je pozvala da provode preventivne preglede prvenstveno zbog svog mira.

Glavna poruka predavanja okupljenim ženama bila je da potaknu prvenstveno sebe, ali i barem još jednu osobu na preventivni pregled ranog otkrivanja raka dojke i maternice i da zajedničkim snagama smanjimo stopu smrtnosti od ovog oblika raka koji je, ako se otkrije na vrijeme, u velikom broju slučajeva izlječiv!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *