U KUTINI JE SVE LOŠIJA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA GRAĐANA I SVE LOŠIJI STANDARD ŽIVOTA

Kako nas često informiraju sami građani, Kutini neprekidno pada razina zdravstvene zaštite. Nedostaje ginekologa, nema zubara, za svaku sitnicu doslovno se ide u Sisak ili Popovaču, što građanima predstavlja ne samo poteškoće vezano uz troškove, već i radne sate,  gubitak vremena i slično! Prisjetimo se samo problema sa zaključanim vratima Hitne pomoći zbog od strane grada prekida financiranja jednog tima…

A prisjetimo se plesa folkloraša i obećanja tijekom predizborne kampanje 2013 godine, kada su tadašnja SDP-ova županica Marina Lovrić Merzel, te njen pobočnik, sadašnji gradonačelnik Kutine, također SDP-ov Andrija Rudić ispred kutinskog Doma zdravlja obećavali rodilište u Kutini???

Sjećate li se? Vjerujemo da se sjećate tih lažnih obećanja koja nisu imala uporište ni u struci, ni u Zakonu! Umjesto rodilišta imamo jednu od najlošijih zdravstvenih zaštita u zemlji i to grad koji ima kemijsku industriju i postrojenje, nalazi se uz jednu od najprometnijih autocesta u zemlji… Nemamo praktički ništa.. zdravstvena zaštita je drugorazredna…a po tom pitanju tri i pol godine nije učinjeno ništa!

Ravnateljica Doma zdravlja, kao i osoblje, čine čuda u okvirima kojima se  nalaze i sredstvima kojima raspolažu. Bez njihovog truda i sposobnosti situacija bi bila još gora. Ali bez podrške lokalne samouprave, odnosno grada Kutine, nema napretka Doma zdravlja i poboljšanja kvalitete usluge.

Umjesto toga iz gradskoga je proračuna izuzeto 200-tinjak tisuća kuna da bi se „uredio“ tobožnji park zdravlja, pored ambulante u kojoj nedostaju, kao i čitavom gradu specijalisti najosnovnijih vidova zdravstvene zaštite!??

To je ostavština SDP-a koji se u Kutini pretvorio u jednu šaroliku skupinu političkih uhljeba bez imalo stručnosti, bez ikakvih kriterija osim onog stranačkog, političkog, interesnog!

Zanimljivo je da ovakvo stanje ne šteti samo „nepodobnima“ i većini građana Kutine, šteti i članovima SDP-a, običnim građanima koji su i birači sada vladajuće političke skupine!

SDP-HNS koalicija smanjila je ukupnu kvalitetu života u gradu za najmanje 50% u odnosu na period prije zadnjih lokalnih izbora i to u svim, a najviše najvažnijim segmetnima društva, gospodarstvu, zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju, sigurnosti u prometu….

Ma koliko se mi trudili tražiti pozitivna kretanja , jednostavno ih ne možemo pronaći. Priča o lošoj zdravstvenoj zaštiti, nedostatku kadrova i manjku bilo kakvih rješenja, ili prijedloga od strane vladajućih očito nije završena, možemo očekivati sve veće probleme, kojima se pod ovakvom lokalnom političkom vlašću ne nazire kraj!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *