U KUTINI RASTU, SAMO DUBIOZE GRADONAČELNIKA I NJEGOVIH „STRUČNIH SURADNIKA“

Kutinska vlast i prvi čovjek, SDP-ov Andrija Rudić na posljednjih nekoliko sjednica Gradskog vijeća u okviru svoje već odavno zahuktale predizborne kampanje redovito zadužuje grad, a ni manje ni više nego zbog uobičajenih komunalnih radova, biciklističkih staza, te sanacije klizišta!!?? Posljednje kreditno zaduženje iznose cca. 3,5 milijuna kuna!

Zanimljivo, bivši sazivi gradskih vlasti koje Rudić i njegova SDP-HNS koalicija uporno prozivaju za nekakve tobožnje poteškoće, grad su održavali bez problema od proračunskih prihoda i komunalnog doprinosa! Kreditnim zaduživanjem gradili su se isključivo veliki infrastrukturni projekti, što je posve uobičajeno!

Sada , čini se novca nema ni za lijek, a sve je više pitanja, a gdje je taj novac od silnih Rudićevih ušteda pobogu nestao???  U povećane troškove reprezentacije, održavanja „samoodrživom“ Rudićeve tvrtke MRAV, plaće političkih podobnika i uhljeba, manifestacije, koncerte i putovanja??

U osvit prvog mjeseca zadnje godine svog mandata Andrija Rudić i kutinska lijeva koalicija, sada pokazuje da ni vlastite lokalne poslove i održavanje sustava više nije u stanju servisirati bez kredita? A što su vijećnici oporbe , napose HDZ-a, govorili već mjesecima? Upravo to, da se demagogijom, političkim pamfletima i izletima diljem Europe neće moći postići rezultat niti grad izvesti iz recesije!

Komunalni servisi financijski zapadaju u probleme, pa vlast pokušava javnost uvjeriti kako je ta krivac bivša vlast i dug tvrtke Parcom prema KSK????  Koliko je poznato sve je rađeno prem zakonu, a unatoč dugu prema KSK tvrtka je poslovala dobro, sada odjednom zapada u financijske probleme i dug raste, ali nevezano uz dug Parcoma! Zanimljivo je i to da direktorica navodno još uvijek surađuje s jednim od direktora tvrtke Parcom.?

Zakon o odlaganju otpada i projekt velikih regionalnih deponija čini se već sada promašen je slučaj, pa se pitamo, a tko će odgovarati za punjenje našeg odlagališta tuđim otpadom, budući bi se ipak taj potez Eko Moslavine mogao dugoročno pokazati katastrofalnim promašajem i najveća šteta koja je ikada nanesena gradu!

Polako na površinu izranja sve jasnije kako u Kutini rastu samo dubioze i financijske i svakakve druge stvorene u režiji gradonačelnika Andrije Rudića i njegovih „stručnjaka“ i „stručnih suradnika“!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *