USUSRET NOVOJ SJEDNICI VIJEĆA; PITANJA ZA SDP-OVOG GRADONAČELNIKA SVE VIŠE, A ODGOVORE TEŠKO MOŽEMO OČEKIVATI!

Kako se bliži sljedeća sjednica Gradskoga vijeća, polako se niže pitanje za pitanjem, na  koja, na žalost, teško možemo očekivati da će gradonačelnik Andrija Rudić dati ikakav suvisli odgovor!

Točka koja je trebala biti zapravo zasebna, tematska sjednica Gradskoga vijeća, a koju je SDP-HNS vlast opet zaobišla i izbjegla, štiteći prvog čovjeka grada, duboko ogrezlog u nepotizam, pogodovanja i trgovinu utjecajem, izbačena je i sa sjednice!

No na toj sjednici zato , trebala bi se donijeti „vrlo važna“ odluka o sklapanju novog „posla“ uvoza tuđeg komunalnog otpada u Kutinu, Samoborskog ovaj puta! Eko Moslavina, koju vodi direktor pod optužnicom za zlostavlajnje bivše direktorice, a navodno vodi i istraga zbog umiješanosti u politička zapošljavanja, uvoz smeća smatra glavnim poslom tvrtke koja je ujedno i gnijezdo političkih, a prije svega nepotrebnih zapošljavanja. O štetnosti  zbrinjavanje tuđeg otpada HDZ stalno upozorava. Ti poslovi nanijet će najveću štetu u povijesti grada Kutine. Troškove zbog zapunjenosti deponije i nužna sanacija u budućnosti će ići na teret građana Kutine.

Teško da možemo očekivati buđenje savjesti i pojavu nekih moralnih okvira kod gradskih vijećnika koji čine vladajuću garnituru, jer su im sinovi i kćeri, a neki od njih i osobno zaposleni naredbom Andrije Rudića u gradskim ustanovama i tvrtkama (poput M.Mišljen-gradski vijećnik SDP-a)!

No pitanja nisu vezana samo uz očiti primjer gradonačelnikova trgovanja utjecajem i zapošljavanja političkim putem u gradskom vrtiću, ili Eko Moslavini…i drugdje! Još uvijek je nejasno kada će aktualna vlast u Kutini objasniti građanima, zašto su im ugovori s korisnicima gradskih novaca nepotpuni , a određene stavke bez imena i prezimena korisnika, ili  tko je „treći izvor“ iz kojega će gradonačelnik, kako je kazao na prošloj sjednici namaknuti još 200 tisuća kuna za izradu projekta za multifunkcionalnu zgradu na trgu?

Ma koliko se množi broj pitanja za ovu vlast i sve je jasnija sumnja u netransparentnu vlast, tolika je i šutnja s druge strane, ali i drskost, da se gradonačelnikova medijska mašinerija oglašava usred Uskršnjih blagdana i dijeli svoj politički pamflet tiskan ni manje ni više nego novcem građana Kutine! Vjerojatno se zato i zove „glasilo građana Kutine“!

Na sjednici možemo očekivati politički igrokaz i spletkaranje aktualnog gradonačelnika Kutine iz redova SDP-a, ali sigurno ne odgovore na pitanja koja građane itekako zanimaju!

Naravno da se bivši zamjenik Marine Merzel, boji istupa ravnateljice dječjeg vrtića na sjednici Gradskoga vijeća, pred kamerama, jer bi tako unatoč silnom trudu da se medijski blokira istina, ona možda izašla u javnost!

Gdje su investicije? Gdje su vidljivi milijuni iz EU fondova, koje je Rudićeva administracija navodno povukla? Gdje su nova radna mjesta , zašto obitelji napuštaju Kutinu i to sada već u zabrinjavajućem broju? Jesu li ti odlasci i rapidno smanjenje stanovništva Rudićev pokazatelj minornog pada nezaposlenosti u neadekvatnoj statistici HZZ-a, kojom se hvali po potrebi?

No zar je to uopće čudno, pa gradska vlast se voli „kititi tuđim perjem“, to smo zaista imali prilike vidjeti ove tri godine. I u najnovijem broju svog magazina Rudić i njegovi medijski radnici, ciklus investicija putem EU fondova u komunalnu infrastrukturu prikazuju kao tobožnje svoje djelo, mada svatko zna da je to zasluga bivših saziva gradskih vlasti, koje su umjesto da su putovale i lagale građane, dijelile ljude i širile netrpeljivost, zaista nešto i radile! Na koncu, da nije bilo gradskih uprava prije gospodina Rudića i SDP-a, isti se ne bi imali gdje reklamirati i našetavati, te organizirati, koncerte, rezanje kupusa i slično!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *