UZ PLENKOVIĆA HDZ JAČA, A MILANOVIĆEVA NEPRIRODNA KOALICIJA SLABI ČAK I SAM SDP!

Dolaskom Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a, dogodilo se baš ono što Zoran Milanović i njegov SDP, nikako nisu priželjkivali! Taktika, stvaranja dubokih ideoloških podjela, SDP-u je sada uteg i s njom više ne može izaći pred narod, nakon 4 godine vođenja države u pogrešnom smjeru. Milanovićeva radost što će „konačno moći imati nekoga za sučeljavanje“, samo je fingirana, Milanović se boji argumenata i znanja kojima Plenković barata.

S druge strane, HDZ se dugo susreće s ucjenama pojedinih manjih stranaka, na svim razinama vlasti, te je odlukom da se više ne da ucjenjivati stavio u poziciju da je zapravo pročistio koalicijski bazen. HSS-ov potez dugoročno će biti štetan za tu stranku koja baštini demokršćanske vrijednosti, a koje su u suprotnosti sa stavovima Milanovića i njegovih političkih saveznika, kao što je primjerice HNS!

HDZ je jasno zauzeo stav koji će birači sigurno cijeniti, ako si centar , onda si centar, a ako si desni centar, onda ne možeš biti u istom košu s radikalnim ljevičarima, liberalnim demokratima i slično.. tu se onda radi o interesnoj, trgovačkoj koaliciji, a ne „narodnoj“. SDP je sklonost da interes svojih lokalnih i državnih lidera stavlja iznad svega pokazao i u našoj neposrednoj blizini, kada je u Sisačko-moslavačkoj županiji, SDP-ova županica koalirala s HSP-om, SDSS-om i cijelim spektrom politički dijametralno suprotnih političkih opcija.

U Kutini imamo situaciju da HSP podržava SDP-ovog gradonačelnika i vijećnik HSP-a dr. Mičetić je jedan od najvjernijih Rudićevih vijećnika. Glasači HSP-a u Kutini trebaju znati da su glasovanjem za HSP dali podršku SDP-u!

HDZ, svakako ne želi poput SDP-a, građane varati na izborima stvarajući nespojiv politički, rekli bismo nakazni „čušpajz“, kojemu možda ne nedostaje boja, ali morala i podnošljivog ukusa svakako da!

Oni koji žele glasovati za Hrvatsku opciju, opciju desnog, umjerenog centra, onda sigurno neće glasovati za SDP, pa makar se unutar koalicije koju partija vodi, našle i stranke poput HSS-a. To je ono što možda za sada još nije „sjelo“, seljacima, no zasigurno hoće u budućnosti!

Plenković za razliku od Milanovića, nudi realnu politiku, a ne politiku mržnje, podjela , ali i političkih eksperimenata kao SDP! I zato će HDZ kako vrijeme ide samo jačati, jer se drži političke opcije koja je utkana u statut i smisao stranke, a ne „šara“ poput vlastohlepnog Milanovića i njegovog SDP-a!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *