VRIJEME PROLAZI – „MULTIFUNKCIONALNE“ ZGRADE NA TRGU NEMA, A NEMA NI PROJEKTA???

Danas kada gledamo sva promašena obećanja i prazne priče o „investicijama“, poput primjerice one poznate kao „Ecogarden“, pitamo se s pravom: gdje je jedina preostala investicija? Mislimo na famoznu multifunkcionalnu zgradu na novom gradskom trgu, koji je verbalno trn u oku SDP-ovoj vlasti s jedne, a poligon za gradonačelnikovu promociju i manifestacije s druge strane!

HDZ je podržao plan Andrije Rudića u Gradskom vijeću da se izdvoji 200 tisuća kuna proračunskih sredstava od ukupno 800 tisuća potrebnih za izradu projekta za tu zgradu, i to prvenstveno zbog branitelja!

No vrijeme prolazi, a nema nikakvih povratnih informacija, gdje je taj projekt sada i kamo će završiti novac poreznih obveznika? Je li Rudić dobio „obećanih“ 200 tisuća od županije? Gdje je „treći izvor“, gdje je „četvrti izvor“…? Opasno se poigrava gospodin gradonačelnik, povjerenje naivne oporbe trebao je već davno izgubiti, ali se poigrava i samim braniteljima! Izbori su blizu, novac nije prikupljen koliko nam je poznato ni za projekt, a za samu zgradu nedostaje „sitnica“ od  nekih 25 do 30  milijuna kuna!

HDZ i ostali koalicijski partneri su Andriju Rudića upozorili, na njegove prethodne izjave i propale projekte, lažna obećanja i trikove, no pred Gradskim vijećem on je dao riječ da „će zgrada biti izgrađena“!!! Zato je dobio i podršku oporbe..i što sada?

Vijećnici HDZ-a od samog početka upozoravaju da gradonačelnik ideju o zgradi koristi samo u predizborne svrhe isto kao što je njegova učiteljica Marina Lovrić Merzel prevarila građane Kutine nerealnim obećanjima da će otvoriti rodilište u Kutini.

Svakako se neće prijeći preko toga ukoliko se sve opet pokaže kao obmana gradonačelnika i bacanje u vjetar gradskog novca, za to će dotični morati odgovarati. Zanima nas također kako će objasniti braniteljima u tom slučaju da je cijela priča bila samo jedna u nizu njegovih osobnih predstava za javnost u službi osobne promocije i politički populizam kojim je htio zavaditi oporbu i branitelje.

Gradonačelnik umjesto da se aktivira na realizaciji njegovog projekta izgradnje multifunkcionalne zgrade, izuzetno je aktivan na „smirivanju“  nekoliko čelnika braniteljskih udruga, i to na način kako on to najbolje zna smiriti branitelje! A  oporbu koja će „lamrdat“  nitko neće čuti jer sve više ide u medijsku blokadu!

Teško da će nešto suvislo u tom slučaju moći kazati, osim vjerojatno već svima neuvjerljivom prebacivanju krivice na prošle vlasti, na sadašnju Vladu, na županiju i tko zna koga!

Vrijeme gradonačelnik neće i ne može zaustaviti…a vremena je malo.  Hoće li možda tijekom predizborne kampanje sljedeće godine, ili koncem ove osvanuti promotivni bager i nekoliko stupića pored gradskoga trga, ili će se zgrada početi graditi? Bez novca još nitko nikada nije izgradio ništa… gradonačelnik Kutine, možda živi san kako će on biti prvi koji će to učiniti???

Sjetimo se obećanja gradonačelnika kako će zgrada biti gotova početkom sljedeće godine:

Vijest objavljena na služenim stranicama grada, link:

http://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/14332/oamid/1491

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *