ZLATKO BABIĆ MLADIMA ISKRENO ŽELI POMOĆI, A ANDRIJA RUDIĆ(SDP), MLADE JE ZANEMARIO I ZAOBIŠAO TIJEKOM SVOG ČETVEROGODIŠNJEG MANDATA!

U pretkampanji predstojećih lokalnih izbora, afirmativnošću i ozbiljnim pristupom svakako se u Kutini izdvaja Zlatko Babić (HDZ). Širina poruka i političkih izjava doslovno je iz „cipela“ izbacila SDP-ova kandidata i sadašnjeg gradonačelnika Andriju Rudića, koji je jeftinom retorikom, te medijskom plimom kojekakvih obećanja nakon četiri godine neuspješnog vođenja grada.
Između svih tih Babićevih programskih ciljeva koji postupno izlaze u medijski prostor, svakako valja spomenuti izrazitu, mogli bismo kazati i osobnu potporu nastojanjima mladih u Kutini u stvaranju prostora za razvoj tzv. Nezavisne scene!
Ovdje se Rudić posebno osjetio pogođenim, jer se radi o prostoru takozvanog „trećeg sektora, nevladinih organizacija“, gdje je prije službenog ulaska u politiku on osobno djelovao i dominirao!
Za razliku od Andrije Rudića (SDP), HDZ-ov kandidat Babić, mladima nije pristupio s pozicije političke vlasti, već realnih mogućnosti, te vrlo izravno obećao rješenje problema koji je mogao biti riješen još prije dvije tri godine, kroz sustav političke izvršne vlasti bez nekakvih velikih zapreka, ili napora.
Ostvarenje cilja stvaranja kluba u Kutini, koji bi trebao objediniti alternativnu scenu, te općenito stvoriti prostor i okvir za djelovanje mladih, nije bio, niti jest tehnički problem lokalne uprave i samouprave, već se radi o (političkoj) volji!
Andrija Rudić (SDP), zapravo je doslovno prevario mlade kao više puta ranije, predstavljajući se retorički i demagoški kao čovjek koji dolazi iz okruženja u kojemu mladi djeluju, no politički ih je zanemario, podcijenio, te nije tijekom čitavog mandata učinio ništa!
Zlatko Babić, vrlo je jasno pokazao kako lokalna politika nema prepreka ako želi pomoći mladima riješiti njihov problem i pomoći u realizaciji njihovih ciljeva. S druge strane Rudić je na razini demagogije samo kupovao vrijeme, vjerujući kako su mu mladi uglavnom slijepo odani..bez obzira na posvemašnju odsutnost njegova interesa da realno pomogne!! Prevario se!
Prije dolaska Andrije Rudića na vlast, kutinska scena funkcionirala je kroz klub „Baraka“, mladi su bili korisnici proračunskih dotacija za razne manifestacije, a propast scene u smislu organiziranog prostora i manifestacija dogodila se upravo dolaskom Andrije Rudića na kormilo grada!
Rudić čitav svoj mandat nije izravno ponudio rješenje stvaranja kluba mladih, mada je posljednjih 15 godina o tome govorio, očito iz osobnih interesa. Isti taj Andrija Rudić povukao je mnogobrojne poteze stvarajući izdašne izdatke za gradski proračun, a čiji je maleni dio mogao riješiti problem mladih! Time je pokazao kako mu nije stalo do mladih i njihovih ciljeva, već ih samo koristio u svojoj osobnoj kampanji i promociji, iskorištavao i slično!
Za razliku od SDP-ova kandidata, Zlatko Babić (HDZ), nema političke razloge pomagati jednoj skupini potencijalnih birača, koji u pravilu nisu birači desnog centra, ve je pokazao odgovornost prema svim skupinama građana negirajući ideološku i političku pozadinu! Babić jednostavno, za razliku od Andrije Rudića, vidi potencijal mladih, ne spaja to s političkom pozadinom stranke i miljea iz kojega dolazi, on jednostavno želi pomoći, omogućiti da se razvije kreativni potencijal, ne kalkulirajući koliko bi mu to moglo donijeti konkretnih glasova!
To je ujedno znak da je Babiću želja biti gradonačelnikom svih građana, a ne malenih političkih, ideoloških, ili na neki drugi način privilegiranih manjina, kao što je to zadnje četiri godine bio slučaj s Andrijom Rudićem!
Rudić (SDP), imao je sve preduvjete tijekom proteklog ,mandata realizirati i klub mladih i ostvariti njihove želje i stvoriti uvjete za uspješno djelovanje kutinske scene mladih, no umjesto toga vodio je osobnu politiku koristeći poluge izvršne vlasti u izgradnji osobnog biračkog korpusa kroz sustavni nepotizma i pogodovanja… zanemarujući čak i one koji su mu jedno vrijeme slijepo vjerovali!
Zlatko Babić (HDZ), pak pristupa mladima s osobnim razumijevanjem, pokazuje osobnu želju i volju za riješenjm problema i nudi konkretni način realizacije kluba mladih, te ne želi politički nadzor, niti uplitanje u razvoj scene, a nema ni izravnu političku korist od takvih poteza, čime pokazuje istinsku volju da se problem riješi zato što vjeruje u potencijal koji mladi imaju!
Andrija Rudić (SDP), ovdje pada na svim poljima, kod njega nema ni iskrenosti, ni empatije prema širem krugu u društvu, prokockao je 4 godine, isključivo usmjeravajući političku moć i proračunski novac u uski interesni krug njemu važan, a zanemarujući potrebe građana, dok je mlade stavio na marginu svog interesa, podcjenjujući ih i smatrajući svojim prirodnim biračkim tijelom!
Postavimo za kraj stvari pragmatično, samo primjerice povećanjem troškova plaća u javnoj upravi tijekom mandata za minimalno 3-4 milijuna kuna, Andrija Rudić je javni novac potrošio na rashode administracije, a za realizaciju kluba mladih, tehnički bila bi dovoljna tek trećina tog iznosa, ne ulazeći u milijunske troškove u nekim drugim stavkama, tijekom mandata!
Zlatko Babić (HDZ), prišao je mladima bez kalkulacije s realnom mogućnošću i željnom za rješenjem njihova problema, a Andrija Rudić (SDP), prokockao je očekivanja mladih i 4 godine svog mandata jednostavno ih je zaobišao, koristeći ih sporadično u svojim političkim promotivnim akcijama, te bez ikakve volje i želje da im pomogne i stvori uvjete za razvoj scene mladih u Kutini!
Baš sada, tijekom kampanje, znakovito je, Rudić (SDP), iznenada počinje svoja obećanja i demagogiju usmjeravati i na mlade, nakon što je shvatio da među njima gubi podršku… no mladi nisu ni naivni , ni politički neuki, da ne bi shvatili da se iza Rudićevog naglog zanimanja za njihove probleme, krije tek osobni i politički cilj ostanka na čelu garda. Ako Rudić zadrži svoju poziciju, mladi će ponovo biti ostavljeni sami sebima, dok od Zlatka Babića mogu očekivati i suradnju i konkretnu pomoć!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *